PREDSJEDNIK HDZ I HNS BIH

ČOVIĆ: Afera “Respiratori” pokazuje kako bi funkcionirala BiH bez Hrvata

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da afera “Respiratori” pokazuje “kako bi funkcionirala BiH bez Hrvata”, te pojasnio da je ona “djelo jednog dijela bošnjačke politike koja je mislila da može da radi što hoće”.

Čović je rekao da je najprije smijenjen krizni stožer, nakon čega su samo određeni članovi stožera donosili samostalno odluke u jedno izuzetno osjetljivo vrijeme, kada su bile psihoze kod ljudi, kada se nije znalo koliko će trajati epidemija, tko će koga zaraziti, tko će oboljeti.

Prema njegovim riječima, nije problem što su samo nestručno nabavljani respiratori, nego i zato što su višestruko skuplje plaćeni, od onoga što je bilo na tržištu.

“Najveći dio političara Bošnjaka, koja ne pripada strukturi koja je pogođena istragom, kaže nam da to nema veze s Bošnjacima, već da je riječ o jasnoj sumnji na organizovani kriminal”, izjavio je Čović za “Večernji list”, izdanje za BiH.

Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da je pokrenuta zlonamjerna hajka na glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić, koja uopće i ne vodi ovu istragu, već tri Bošnjaka.

On je rekao da posljednji događaji i poziv na linč pokazuju kako bi izgledala BiH, kada bi bila po mjeri samo jedne strane, te dodao da je, prema njegovom mišljenju, imenovanje članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH jača afera od svih druga, ako se zna koja je uloga ove institucije.

“Ako se netko drzne da bez dogovora s bilo kim, od partnera s kojima čini vlast, zanemari posve proceduru natječaja koja je provedena, prekine sve i imenuje pet čalnova SIP-a, šalje se jasna poruka”, ukazao je Čović.

On je istaknuo da “ovako nešto neće preživjeti” ako će BiH biti normalna zemlja, te dodao da je ambicija nekih ne samo da se preglasaju Hrvati u vezi s članom Predsjedništva, nego i da se nametne Dom naroda.

Govoreći o odnosima Hrvata i Bošnjaka, predsjedavajući Doma naroda je rekao da se oni moraju relaksirati./HMS/

1 COMMENT

 1. Te priče o “relaksaciji odnosa ” čuli smo mali milion puta.
  Svi znamo da bošnjaci neće odustati od majorizacije i kršenja osnovnih Dejtonskih načela.
  Imate li vi gos. Čoviću jedan “B” plan koji bi proveli ako bošnjaci prevarom uzmu i dom naroda.
  Koliko ste gospodine Čoviću poslali prosvjednih pisama u pravcu PIC ,EU i drugih
  institucija koji su nadležni za provođenje Dejtona.
  Jer Dejton se ne krši od jučer već godinama unazad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Evo zašto najnovije širenje kuge u Kini ne treba nikoga čuditi

Svaka pojava kuge u 21. stoljeću većem dijelu svijeta zvuči šokantno zbog kolektivne svijesti o „crnoj smrti“, koja je od antike do 17. stoljeća...