Cosby proglašen krivim, žrtvi mora platiti pola milijuna dolara

Komičar Bill Cosby proglašen je krivim za seksualni napad na tinejdžericu Judy Huth u Playboy vili u Los Angelesu davne 1975., zaključila je sudska porota u Santa Monici u jednom od postupaka koji se vodi protiv njega.

Judy je tada imala samo 16 godina, a pred sucem je ponovno opisala kako ju je komičar (danas ima 84 godine) napao, zbog čega joj sada po sudskoj presudi mora platiti pola milijuna dolara odštete.

Cosby je, inače, prije manje od godinu dana izašao iz zatvora nakon što mu je poništena presuda za seksualno zlostavljanje. Podsjetimo, više od 50 žena iznijelo je dosad optužbe za zlostavljanje protiv zvijezde planetarno popularne serije ‘The Cosby Show’. On sve poriče.

Iako je slučaj Judy Huth prvi put na red trebao doći još 2014. godine, postupak je godinama odgađan, piše Jabuka.tv.

Ona u tužbi navodi da je slavni komičar nju i još jednu maloljetnu prijateljicu doveo u Playboyevu vilu, namamio u spavaću sobu, a onda nasrnuo na nju. Huth se opirala, ali Cosby ju je prisilio na seksualni čin.

Žrtva je na sudu kroz suze ispričala da se osjećala “ludo, prevareno i glupo”, a njeni odvjetnici pokazivali su poroti fotografije nje i Cosbyja u vili.

Sam komičar nije imao obvezu pojaviti se na sudu pa nije dolazio na ročišta, ali je pročitan njegov iskaz iz 2015. godine u kojem tvrdi da se incidenta ne sjeća te da nikad ne bi spavao s maloljetnicom.

Cosbyjevi odvjetnici branili su ga tvrdnjama da je žrtva lagala o godinama te da je tabloidima pokušala prodati fotografije sebe i Cosbyja.

Porotnicima je prikazan video iz 2016. na kojem je pokojni osnivač Playboya Hugh Hefner, Cosbyjev bliski prijatelj iz 1970-ih, koji je rekao da bi bilo “vrlo neobično” da se maloljetnim djevojkama dopusti ulazak u vilu.

Najpoznatiji kao Cliff Huxtable u seriji “The Cosby Show” komičar se suočio s optužbama za seksualni napad, nedolično ponašanje i silovanje koje sežu čak do sredine 1960-ih.

Godine 2018. proglašen je krivim je za drogiranje i zlostavljanje žene u svom domu 2004. te je osuđen na zatvorsku kaznu od tri do 10 godina, prenosi Jutarnji list.

Međutim, presudu je prošle godine poništio Vrhovni sud Pennsylvanije te je Cosby pušten iz zatvora nakon što je odslužio gotovo tri godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

REAKCIJE

DŽAFEROVIĆ: Pozdravljam odluku V. Britanije o slanju vojnih eksperata u BiH

Pozdravljam odluku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o slanju vojnih eksperata, kojim će se osnažiti NATO štab u Bosni i Hercegovini, te pružiti praktična podrška našoj...