Clint Eastwood slavi 90. rođendan i ne pomišlja na mirovinu

Legenda špageti vesterna i američkog filma, Clint Eastwood slavi u nedjelju 90. rođendan, no vjeran svome imidžu čvrstog muškarca taj glumac i redatelj ne pomišlja na mirovinu, piše N1info.com.

Zvijezda nagrađena Oscarima, koja je snimila devet filmova u deset zadnjih godina, želi raditi filmove dok god bude mogao.

O rođendanskoj proslavi svoga oca 34-godišnji Clintov sin Scott kaže “Bit ćemo u krugu obitelji, vrlo, vrlo tiho” i dodaje “bit će naravno, torta. Njemu se to vjerojatno neće svidjeti”.

Rođen 1930. Clint Eastwood je snimio pedesetak filmova u svojoj dugoj karijeri koju je počeo manjim ulogama 50-ih godina.

Šezdesetih godina proslavio se ulogom u trilogiji vesterna koju je režirao Sergio Leone i njima je stekao svjetsku slavu, iako su filmovi bili propitivani zbog nasilja.

Nekoliko godina poslije Eastwoodu su prilijepili etiketu fašizma zbog uloge policajca pravednika u filmu “Prljavi Harry”, pa zatim za film “Američki snajper” iz 2014.

Oscara je osvojio na najbolju režiju i najbolji film “Nepomirljivi” 1993., te za “Djevojku od milijun dolara” u 2005.

Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu dobio je cjelokupno djelo.

Početkom godine Eastwood je u intervjuu za britanski kanal ITV rekao da se nastavlja razvijati jer voli raditi filmove.

U drugim intervjuima sineast je rekao da ne razumije redatelje kao što su Billy Wilder i Frank Capra koji su prerano završili karijeru i obznanio da planira snimati koliko god dugo bude mogao raditi i dok bude zanimljivih projekata.

Eastwood je najavio da ide u mirovinu kao glumac nakon uloge 2008. u filmu “Gran Torino”, no obećanje je porekao pa je opet zaigrao u filmovima, primjerice 2018. u filmu “Mula”.

Bivši gradonačelnik gradića Carmel u Kaliforniji Clint Eastwood je i politički angažiran. Podržavao je milijardera Michaela Bloomberga koji je želio steći nominaciju za demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima 2020./HMS/

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...