ČITLUK: Učenici posjetom načelniku Radišiću započeli obilježavanje „Tjedna dječjih prava“

Predsjednici razrednih odjela devetih razreda, u pratnji nastavnice Silvane Prusina, jučer su posjetili načelnika opčine Čitluk Marina Radišića, čime je otpočeo doista raznolik program obilježavanja Tjedna dječjih prava u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića.

U veoma ugodnom ozračju učenici su načelniku Radišiću postavljali raznolika pitanja, na koja je on strpljivo i iscrpno odgovarao. A zanimalo ih je štošta – od školskog prijevoza, mogućnosti izgradnje gradskog parka, obnove zgrade KIC-a, srednjoškolskog glazbenog obrazovanja, prostora za mažoretkinje, pa sve do toga kako izgleda prosječan načelnikov radni dan.

– Nižući pitanje za pitanjem, učenici su pokazali da itekako svjesno promišljaju o svome okruženju, svakodnevnim potrebama i izazovima budućnosti, u kojoj već zamišljaju svoje mjesto. Na samom kraju razgovora gosp. Radišić im je poželio uspješan nastavak školovanja i ostvarenje životnih snova, potičući ih da uvijek propituju i traže odgovore na sve što im je nejasno. Sadržaji i aktivnosti posvećeni pravima djeteta, kao što smo spomenuli, nastavljaju se tijekom cijeloga tjedna i zastupljeni su u svim razredima, primjereno njihovoj dobi. Kreativne radionice, bajkaonice, ples, likovno-kreativna radionica i uređenje interijera s porukama prava na jedinstvo u različitosti tek su jedan dio onoga što smo priredili. Pored sadržaja za učenike predviđenih za sate razrednoga odjela, u utorak će se održati i korisna radionica za učitelje pod nazivom „Prevencija nasilja nad djecom u digitalnom okruženju u BiH“, koju bi zasigurno trebali proći i roditelji, kao i svi oni koji s djecom rade – pojasnila je nastavnica Silvana Prusina predstavljajući program koji će uslijediti nakon posjeta načelniku općine Čitluk Marinu Radišiću.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR

Do 16:30 u BiH glasovalo 19.085 birača, u Mostaru 10.427; evo kakva je izlaznost u ostatku BiH

Na biralištima u Bosni i Hercegovini do 16:30 je glasovalo ukupno 19.085 birača na izborima za Hrvatski Sabor, javlja Hrvatski Medijski Servis.Kako je objavilo...