ČITLUK: Učenici OŠ fra Didaka Buntića osvojili 1. i 2. mjesto na federalnom natjecanju

Manifestacija „Dani europskog naslijeđa“ utemeljena od strane Vijeća Europe organizira se svake godine u europskim zemljama i ima za cilj privući pozornost javnosti na potrebu i obvezu očuvanja zajedničkog europskog naslijeđa. Pedeset europskih zemalja koje su sudjelovale na Danima europskog naslijeđa aktivno je dalo doprinos u nastojanju upoznavanja najširih slojeva društva sa značajem čuvanja, zaštite, prezentacije i promoviranja kulturnog naslijeđa Europe.

U sklopu ove manifestacije, koja se organizira već dvadeset i tri godine, tradicionalno se organizira i edukativni program „Mladi i naslijeđe“. Federalno ministarstvo kulture i sporta organiziralo je natječaj na temu: „Umjetnost i zabava – naša baština“. Time se potiče mlade na očuvanje, brigu i ljubav za svoje naslijeđe.

Ove je godine u tom programu sudjelovalo sto dvadeset devet osnovnih i srednjih škola s područja Federacije BiH. Pristiglo je više od petsto učeničkih likovnih, literarnih, dokumentarističkih i video radova te veliki broj maketa i fotografija.

Osnovna škola fra Didaka Buntića Čitluk prijavila se ove godine s dva uratka:

1.u kategoriji dokumentaristički uradak poslan je rad nastavnika Povijesti i Zemljopisa Žarka Milićevića i njegovih učenica – „TRADICIONALNA SEOSKA ARHITEKTURA BROTNJA“

2. u kategoriji video rad poslan je uradak nastavnice hrvatskog jezika Jasne Ćorić i njenih učenika – „LOVCI NA BROĆANSKU POVIJEST“
Ova dva uratka su, na našu veliku radost i zadovoljstvo, zauzeli 1. mjesto (kategorija dokumentaristički uradak)-nastavnik Žarko Milićević i 2. mjesto (kategorija video rad)- nastavnica Jasna Ćorić.

Nagrađeni nastavnici i predstavnici učenika nazočili su svečanoj dodjeli Diploma učenicima, Priznanja nastavnicima i Zahvalnica nagrađenim školama koja se održala u etno selu Marića Gaj, Ružići, općina Grude.

Kroz dvodnevni program nagrađeni učenici, njihovi mentori i sudionici manifestacije obići će gradove Široki Brijeg, Ljubuški te općine Posušje i Grude pri čemu će vidjeti brojne spomenike kulture i biti dionici bogatog kulturno-zabavnog programa.

Čestitamo još jednom našim nastavnicima što potiču mlade na očuvanje, brigu i ljubav za kulturno- povijesno naslijeđe naše zemlje.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OTKRIO SLABU TOČKU

Tyson: Da mi bilo tko to napravi, odmah bih tapkao. Conor bi me lagano pobijedio

Mike Tyson se priprema za povratničku borbu koju će odraditi protiv Roya Jonesa Jr. Borba će se održati 12. rujna, a bit će revijalnog...