ČITLUK Subota rezervirana za 14. Memorijal Bože Gagro

Četrnaesti međunarodni atletski miting „Memorijal Bože Gagro“ održat će se u subotu, 14. rujna i održavanje ovog atletskog natjecanja označit će početak programa ovogodišnje, 64. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2019.“.

Međunarodni atletski miting započet će u 13 sati na gradskom stadionu Bare u Čitluku, a od organizatora smo doznali kako nas u subotu očekuje nastup oko 400 atletičara iz 25 klubova s područja BiH i Hrvatske, koji su do sada potvrdili svoj nastup na Memorijalu.

Sudionici memorijala natjecat će se u po 22 atletske discipline za muškarce i žene. Na mitingu će nastupiti natjecatelji svih uzrasnih kategorija, od najmlađih limača pa sve do seniora, s tim da će najbrojniji biti upravo najmlađi na koje je stavljen i naglasak na atletskom festivalu koji se održava u znak sjećanja na rano preminulog Božu Gagru, utemeljitelja atletike u Čitluku i predsjednika Atletskog kluba Brotnjo.

Atletski klub Brotnjo već dugi niz godina postiže izvanredne rezultate na različitim natjecanjima a publika u Čitluku u subotu će imati priliku vidjeti 80-ak članova AK Brotnjo kako nastupaju na domaćem terenu.

Svoj nastup na Memorijalu Bože Gagro potvrdilo je i nekoliko sudionika europskih i svjetskih prvenstva, što potvrđuje veliku kvalitetu ovog natjecanja. Među ovim izvrsnim atletičarima je i domaća atletičarka Marija Ivanković iza koje izuzetno uspješna sezona, a Marija će nastupiti i u jednoj od dvije memorijalne discipline.

Skok u dalj za seniorke i seniore i ove će godine biti memorijalne discipline, što ovim disciplinama daje posebno na težini i zasigurno će biti, kao i cijelo natjecanje, jako atraktivne za gledatelje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TVORNICA ZA PRERADU RAJČICA

Plenković i Čović položili kamen temeljac Podravkine tvornice

Danas je, u mjestu Kruševo pored Mostara, postavljen kamen temeljac Podravkine "Tvornice za preradu rajčica", a postavili su ga Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej...