ČITLUK: Proslavljen Dan Osnovne škole Čerin

Učenici i djelatnici Osnovne škole Čerin jučer su na svečan način obilježili Dan škole. Proslava je započela u župnoj crkvi, gdje je slavljena sveta misa, a nakon misnog slavlja u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika proslava je nastavljena u dvorani Pastoralnog centra i u školskom prostoru.

Na početku priredbe u dvorani Pastoralnog centra voditelji Andrea Milićević i Ivan Ivanković pozdravili su sve učenike i odgajatelje, kao i uzvanike poput načelnika općine Čitluk Marina Radišića, Predraga Smoljana, predsjednika Općinskog vijeća Čitluk, predstavnike Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, predstavnike Zavoda za školstvo te na poseban način učenike Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara u pratnji njihove ravnateljice Maje Mustapić.

Školska priredba bila je lijepa prigoda da se na pozornici Pastoralnog centra predstave daroviti učenici koji su školu predstavljali na različitim natjecanjima, kao i učenici iz različitih sekcija OŠ Čerin.

Tea Ćavar i Mladen Mandžo tako su izveli pjesmu „Moje te srce grije“ s kojom su na županijskom natjecanju osvojili treće mjesto, dok je Iva Beljo izvela pjesmu „Ugasite mržnju“ s kojom je na Krasnoslovu osvojila četvrto mjesto.

Učenici 7. b razreda su uprizorili igrokaz „Tko je najbolji“, o jeziku stihovima pjesme Petra Preradovića „Rodu o jeziku“ progovorila je učenica Ana Glamuzina, a jedan od svojih prvih javnih nastupa imali su prvašići OŠ Čerin.

Raspjevani i rasplesani mališani izmamili su osmjehe na lica svih nazočnih, pjesmom su nazočne razveselili i članovi školskog zbora, a u nastavku programa Lana Vlaho, Emanuela Stojić i Lana Korać recitirale su pjesmu „Pozdrav“, dok su učenici 7. a izveli su igrokaz „Živa riječ“. Koje bi to osobine trebao imati čovjek kojeg smatramo dobrim doznali smo od Andreja Stojića i Josipa Šarca u pjesmi „Ako“, dok su učenici 9. a u igrokazu „Potraga za znanjem“ došli do odgovora gdje potražiti znanje.

U OŠ Čerin ponosni su na svoje darovite učenike, a ponosni su i na novi spot „Ne rugaj se“ koji je nastao u suradnji OŠ Čerin i još dvije škole.

– Čast mi je i zadovoljstvo predstaviti naš novi spot koji se zove „Ne rugaj se“ a nastao je u projektu koji smo pokrenuli prije dvije godine. Uz našu školu u ovom projektu pridružile su nam se dvije škole, OŠ Lipanjske zore Višići i OŠ za djecu s posebnim potrebama. Bogu hvala projekt smo priveli kraju. A vrhunac našeg rada i suradnje je spot koji smo snimili zajedno s učenicima iz OŠ za djecu s posebnim potrebama – kazao je Pero Petrušić, najavljujući predstavljanje spomenutog spota.

Ravnatelj Petrušić nakon prikazivanja spota podsjetio je na dvije nedavno objavljene slikovnice nastale u projektima „Različitost nas spaja a ne razdvaja“ i „I ja sam dijete kao i ti“ te se zahvalio svojim suradnicima na predanom radu.

Uz predan rad u redovitim nastavnim aktivnostima učenici OŠ Čerin mogu se pohvaliti i brojnim vannastavnim aktivnostima pa su tako svoje vještine  prezentirale Mažoretkinje općine Čitluk, a priređena je i izložba radova i rukotvorina u zlatovezu, kao i radova izrađenih od gline.


/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...