ČITLUK: Načelnik Čitluka i ministar Soldo održali radni sastanak

Ministar za pitanja branitelja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Oliver Soldo posjetio je u četvrtak općinu Čitluk gdje se susreo s načelnikom Marinom Radišićem s kojim je razgovarao o aktualnoj braniteljskoj problematici te nedavno održanom okruglom stolu ‘Mogućnosti otkupa povrća, voća i žitarica u razdoblju od 2017.-2022. godine’, prenosi Fena.

Po ministrovim riječima, na sastanku je također bilo riječi i o mogućnostima otkupa proizvoda od strane Podravke d.d. iz Hrvatske.

Suradnja s ‘Podravkom’ je prilika za razvoj poljoprivredne proizvodnje braniteljskih zadruga i unaprijeđenije plasmana proizvoda braniteljskih OPG-ova, zbog čega je ministar Soldo od načelnika Radišća dobio informaciju o potencijalnim poljoprivrednim površinama na području općine Čitluk koje bi se mogle koristiti u realizaciji suradnje s tom kompanijom, izvijestila je Općina Čitluk na svojim internetskim stranicama.

Suradnja braniteljskih zadruga i Podravke d.d. odvijat će se kroz projekte u kojim će ta kompanija, sukladno svojim potrebama, kroz cijene, količine i vrste proizvoda ponuditi različite programe, nakon čega će biti potrebno na terenu organizirati adekvatnu proizvodnju kako bi se traženi proizvodi kvalitetno proizveli i distribuirali ovoj prehrambenoj tvrtki, istaknuo je Soldo. /HMS/

Najnovije