Sve vijesti

HNK Mostar

Čitlučki karatisti uspješni na prestižnom natjecanju u Austriji

Natjecatelji iz čitlučkih karate klubova i ove godine nastupili su na iznimno jakom Austrian Junior Openu koji se 21. i 22. ovog mjeseca održao u Salzburgu. Nastupilo je 129 klubova iz 21 zemlje (Austrije, Belgije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Češke, Danske, Njemačke, Mađarske, Iraka, Italije, Kosova, Latvije, Luxembourga, Nizozemske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Južne Afrike, Švedske i Švicarske) s oko 1200 natjecatelja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U iznimno jakoj konkurenciji ostvareni su odlični rezultati.

Deni Šarac dominirao je u kadetskoj konkurenciji osvojivši zlatne medalje u teškoj i open kategoriji. Do zlata u teškoj kategoriji došao je pobjedama protiv Samahodaja iz Karate saveza regije Hercegovina 4:0, Nizozemca Wetzela 3:0 i u finalu Talijana Nettorea sudačkom odlukom. Iznimno uvjerljiv Šarac je bio u otvorenoj kategoriji gdje je zlato osvojio nanizavši pobjede protiv Švicarca Schonbeka 9:0, Nijemca Akguna 5:0, Talijana Varnieria 7:2, Vrbana iz Hrvatske 3:2, Slovaka Laurova 9:1 te u finalu ponovo Talijana Nettorea 3:0.

Vrlo blizu sličnom pothvatu u ženskoj konkurenciji bila je Jelena Pehar koja je osvojila zlato u srednjoj i srebro u open kategoriji kod kadetkinja. Jelena je u prvom kolu srednje kategorije bila slobodna, u drugom pobjeđuje Riječanku Vretenar 1:0, u trećem prošlogodišnju pobjednicu Šveđanku Nilsson istim rezultatom, u  polufinalu Čehinju Ružičkovu 4:0 i u finalu Talijanku Fanciullo 4:0. U otvorenoj kategoriji Jelena je također bila slobodna u prvom kolu, u drugom pobjeđuje Talijanku Damolideo sudačkom odlukom, u trećem Nizozemku Kolf 3:1, u četvrtom Švicarku Eggertswyler 2:0, u polufinalu Talijanku Zanolu 3:0 i u finalu gubi od Švicarke Stance sudačkom odlukom.

Irena Prga osvojila je srebrnu medalju u kategoriji juniorke +59. Na putu do finala Irena je pobijedila Talijanku Zippoli sudačkom odlukom, Austrijanku Stitcht 5:0, Munukozu iz BiH 3:0 i Ramu iz reprezentacije Kosova 1:0. U finalu gubi od domaće predstavnice sudačkom odlukom nakon što je meč završen rezultatom 4:4.

Barbara Krasić osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji mlađih kadetkinja. Barbara je nakon slobodnog prvog kola pobijedila Austrijanku Blagojević 8:5 i Talijanku Carnolo sudačkom odlukom, a u finalu gubi od Talijanke Molgore 0:2.

Anamarija Tomić koja je nastupila za Karate savez regije Hercegovina osvojila je brončanu medalju u kategoriji juniorke -53. Anamarija je prvo pobijedila Talijanku Schincariol 2:1, a zatim gubi od Švicarke Scharer 1:3. U meču za medalju pobjeđuje Talijanku Fidanzu 5:2.

U ekipnim borbama muška kadetska ekipa u sastavu Deni Šarac, Zoran Zovko, Mario Sabljić i Dane Gagro obranila je prošlogodišnje zlato. Do novog zlata kadeti su došli pobjedama protiv Slovačkog Farmexa, Austrijskog Voralberga i Talijanskog Shirai kluba S. Valentino, sve po 2:0.

Ženska kadetska ekipa u sastavu Jelena Pehar, Katarina Sušac, Vilma Krasić, Petra Grgić i Iva Prskalo osvojila je srebrnu medalju pobjedama protiv Švicarskog SKR tima i Salzburškog karate saveza, a u finalu su poražene od ekipe karate saveza regija Hercegovina u dramatičnom meču.

Ženska juniorska ekipa u sastavu Irena Prga, Jelena i Kristina Zovko osvojila je treće mjesto pobijedivši ekipu karate saveza regija Hercegovina. Prethodno su poražene od Talijanskog Golden League Competitora.

Osim navedenih na Austrian Junior Openu  nastupili su još Nikola Musa, Mario Prga, Ivan Pehar, Blaž Ostojić, Adrian Karačić, Jure Vasilj, Luka Aralo i Marko David Martinović./HMS/

Najnovije