Ćiro napušta Slobodu: Noćas nisam mogao spavati, odlazim povrijeđen

Miroslav Ćiro Blažević, gotovo sigurno napušta klupu tuzlanske Slobode. Tako barem tvrdi 80-godišnji hrvatski trener, koji je u razgovoru za medije potvrdio da je veoma blizu odlaska s Tušnja.

Ćiro je razgovarao s predsjednikom Slobode, Azmirom Husićem, koji mu je dao do znanja da nema interesa za nastavkom saradnje, prenio je Tuzlanski.ba.

– Imao sam sastanak sa predsjednikom koji mi je dao do znanja da oni nemaju osobiti interes da ja ostanem. Ja gotovo sigurno idem – kazao je Miroslav Blažević za Tuzlanski.ba i dodao.

– Ostalo je još da obavim razgovor sa načelnikom Imamovićem, međutim kako sad stvari stoje gotovo je sigurno da idem, rekao je Blažević.

Šta se dogodilo, pa je sinoć na Skupštini Blažević dočekan aplauzom, s puno komplimenata se govorilo o Slobodi u Premijer ligi, a sada šok!

– Razočaran sam, jer sam očekivao drukčiji odnos. Jedno su mi pričali, a na kraju se nismo ništa dogovorili.

Ćiro Blažević je bio poslije nedostrupan za medije.Pakirao je stvari i najavio odlazak u Zagreb. Po svemu sudeći, njegovi uvjeti za ostankom u Slobodi, nisu bili prihvatljivi Husiću i upravi kluba.

Prema nekim informacijama, ni ono što je dogovoreno da će mu se isplati kao nagrada za ulazak u Premijer ligu, nije se ostvarilo. Husić je potegao to pitanje načelniku Tuzle Imamoviću, a on je, kao i mnogo puta prije, samo – promijenio p0loču!, tvrdi portal tuzlalive.

“Neću ostati! To je moja definitivna odluka”, kazao je Ćiro dodavšI.

“Jučer sam se užasno osjećao, noćas nisam znao gdje ću sa sobom. Odlazim povrijeđen, jer gdje god da sam radio u životu molili su me da ostanem. Ovdje mi se po prvi put dogodilo da mi predsjednik kaže idite se malo odmoriti, pa ćemo se dogovoriti za dalje. Nemamo se što dogovarati”.

“Trener svih trenera” dodao je da nema šanse da promijeni odluku.

“Nikada neću reći riječ protiv predsjednika Husića, jer je on divan čovjek, koji gine za Slobodu. On je ispoštovao sve što smo dogovorili, ali mi morate vjerovati kako je riječ o simboličnom iznosu. Ponavljam on je zadnji čovjek protiv kojeg ću nešto reći. No, on je osjetio da dalje može bez mene, a ja sam dovoljno iskusan da prepoznam takve poteze i odluke”./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img