Uz Ultrase i Red Army

Cimljani 2023 – nova navijačka skupina u Mostaru

Novosnovani Cimljani su na nekoliko posljednjih susreta bodrili svoje ljubimce, a tako je bilo i protiv NK Neretve minulog vikenda u sklopu 17. kola.

Rijetki su gradovi u BiH i regiji koji imaju više od dvije navijačke skupine,a da navijaju za nogometne klubove. Među njim je posljednjih tjedana i Mostar.

Naime, član županijske lige HNŽ, NK Cim, dobio je navijačku grupu pod nazivom ”Cimljani 2023”, javlja SportSport.ba

. Novosnovani Cimljani su na nekoliko posljednjih susreta bodrili svoje ljubimce, a tako je bilo i protiv NK Neretve minulog vikenda u sklopu 17. kola.

Malobrojni, ali glasni Cimljani su zapalili i nekoliko baljki, međutim njihovi igrači nisu uspjeli odnijeti puni plijen jer je susret završen sa 1:1.

Nova navijačka grupa u Mostaru već nekoliko tjedana bodri svoj klub, a ranije su viđeni i tijekom utakmice protiv NK Mostara.

Inače, Cim se nalazi na samom dnu Županijske lige HNŽ sa skromnih devet bodova iz 17 utakmica. Ostvarene su dvije pobjede.

Prije šest godina se natjecao u Drugoj ligi FBiH – skušina Jug, ali je nakon dvije sezone u tom rangu odustao od natjecanja zbog financijskih problema.

Ipak, odlično se radi u omladinskim kategorijama ovog kluba, su tako pioniri NK Cim vodeći u drugoj ligi HNK sa 41 bodom te gol-razlikom 53:8.

Za niželigaše u BiH nije uopće strana pojava da imaju svoje navijačke skupine koje obično ne broje veliki broj članova, ali su prisutni na svakom susretu.

Za klubove iz nižih kategorija je inače svojestveno da nogomet igraju reakreativno te iz ljubavi pa se i formiranje navijačkih skupina vrlo često može protumatičiti razonodom za vikend, posebno za mlađe naraštaje./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img