Čile prvak nakon 11-eraca; Argentina u suzama!

Nogometaši Čilea osvojili su Copa Americu nakon što su u finalu svladali Argentinu nakon izvođenja jedanaesteraca 4:1. U regularnom dijelu i produžecima nije bilo pogodaka.

Čile je po prvi puta u svojoj nogometnoj povijesti stigao do titule južnoameričkog prvaka. Bilo je to peto finale za ovu reprezentaciju koja je napokon osjetila slast konačnog trijumfa i to kao domaćin natjecanja.

Argentinci su ostali na 14. naslova, ali posljednji puta su do njega došli prije 22 godine. Generacija koju predvodi Lionel Messi tako je izgubila još jedno veliko finale poslije SP-a u Brazilu prošle godine.

Što se tiče utakmice malo toga se događalo. U ratničkom i tvrdom dvoboju nitko nije želio preuzeti veći rizik. Kod Čilea su nešto pokušavali ponajviše Vidal i Sanchez, a s druge strane Messi, Aguero i Lavezzi. No mreže se nisu tresle, premalo smo vidjeli.

Odluka je na kraju pala iz jedanaesteraca. Čile je već u četvrtoj seriji sve riješio, jer su u njegovim redovima bili precizni svi izvođači (Fernandez, Vidal, Aranguiz, A. Sanchez) dok je za ‘gauče’ pogodio tek Messi, Higuain je promašio, a udarac Banege obranio je Bravo. Završilo je 4:1…

Najnovije