Hrvatski Medijski Servis

CIJENA U PADU Pojačana trgovina dionicama Aluminija

Dionicama mostarskog Aluminija pojačano se trguje na Sarajevskoj burzi, a cijena dionica bilježi pad nakon što su pogoni ove kompanije ugašeni 10. srpnja, izvještava Indikator.ba.

Promet dionicama Aluminija, koji je u prošlosti uglavnom bio sporadičan, iznosio je u ovom tjenu 36.063 KM, a uključuje obavljene transakcije 17. i 19. srpnja.

Cijena dionice pala je s 80 KM, koliko je bila u dužem vremenskom razdoblju, na 75 KM, a što predstavlja pad od 7,5 posto.

Inače, u pogledu dalje budućnosti tvornice i dalje traje neizvjesnost nakon što je odlučeno da neće ići u stečaj.

S obzirom na to da bi u slučaju oživljavanja proizvodnje na kojem se radi u početku bila osigurana radna mjesta za trećinu zaposlenika, mnogi radnici traže posao negdje drugo, o čemu govori činjenica da u administraciji kompanije učestalo podižu uvjerenja o kvalifikacijama.

Procjenjuje se da bi za pokretanje Ljevaonice, koja je po mišljenju struke najjednostavnija za aktiviranje, bilo potrebno osigurati 25 milijuna KM. Nakon toga išlo bi se u planiranje pokretanja Anoda i eventualno zdravog dijela Elektrolize./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte