Cijeli se život krivo tuširate

S tuširanjem ne možete pogriješiti, ili barem tako mislite. Smočite se, nasapunate i isperete. Ne može jednostavnije. E, pa jednu ste stvar već napravili pogrešno. Pogledajte što stručnjaci kažu o ovoj temi i u čemu sve griješite kada stanete pod tuš.

Korištenje sapuna

Vjerojatno mislite da, što se više pjeni, to bolje pere. Ali kod tuširanja nije baš tako. Dermatologinja Marnie Nussbau upozorava da su neki sapuni vrlo štetni za vašu kožu. Mogu, naime, skinuti ulje s površine, zbog čega vam je koža suha i imate osjećaj da vam je tijesna. Uvijek kupujte gelove za tuširanje bez sapuna i na bazi vode. Gledajte da na  proizvodu piše kako mu je pH 5,5.

Vruća voda

Kao da nije dovoljno što isušujete kožu sapunima svaki dan, stvar je još gora ako preferirate tuširanje u vrućoj vodi. Koliko god vam bilo ugodno (pogotovo zimi), vruća je voda jako loša za kožu i isušuje je kada dođe u kontakt sa zrakom. Najbolje je tuširati se u mlakoj vodi.

Spužva je puna bakterija

Bakterije, plijesan i gljivice – sve se to nalazi na vašoj spužvi za tuširanje. Prema dermatologu Joelu Schlessingu, okej je prati se spužvom samo ako je redovito mijenjate, a to je najmanje jednom mjesečno. Također je vrlo važno da spužvu osušite nakon uporabe. Idealno bi bilo kada biste svaki put uzeli novu. Ne zaboravite, ne trebate je baciti, dovoljno je da je operete u perilici.

Pogrešno šamponiranje

Jeste li znali da šampon nije namijenjen za cijelu kosu? Najbolja je metoda da se prilikom pranja kose fokusirate samo na vlasište i vrhove. Ioanko je tamo većina prljavštine i masnoće. Šamponiranje cijele površine kose isušuje i oštećuje vlasi.

Brijanje

Sigurno vam se dogodilo da vam je brijanje uzrokovalo osip i urasle dlačice. To je zato što se krenete brijati čim uđete pod tuš. Najprije se istuširajte i pustite da vam se otvore pore na koži. Dlačice će omekšati zbog pare te će vam brijanje proći mnogo ugodnije, piše Net.hr /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČOVIĆ NA 30. OBLJETNICI HDZ BiH ZENICA

“Ako govorite samo o jednakopravnosti svoga naroda oko toga kompromisa nema, to morate znati”

-Neka ove prigodne aktivnosti koje danas obilježavamo ovdje na početku ove kalendarske godine u Zenici, ova čitava 2020. godina kad je u pitanju Hrvatska...