RUSIJA O IKONI KOJU JE DODIK POKLONIO LAVROVU

Cijela priča je antiruska propaganda, ne postoji ni jedan dokaz da je Dodik ikonu stekao nezakonito

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je danas da ta zemlja još uvijek nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu posljednji vlasnik stekao nelegalno i ocijenilo se situacija oko ikone u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine i nekolicini drugih zemalja koristi da bi se Rusija diskreditirala.

– Uprkos činjenici da je ruska strana diplomatskim kanalima vratila ikonu darodavcima kako bi se razjasnilo njeno porijeklo, medijskim prostorom Bosne i Hercegovine i nizu drugih zemalja nastavljaju se širiti neosnovane spekulacije o sudbini ikone, koje bacaju sijenku na Rusiju, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Kako se dodaje, širenjem insinuacija zasnovanim isključivo na pretpostavkama njihovih autora, “pristrasni” mediji koriste ovu temu za manipulaciju kako bi stekli unutarnje političke poene u BiH i diskreditirali Rusiju u očima njihove javnosti.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije ukazuje i da nije predstavljen nijedan dokaz o tome da je posljednji vlasnik ikone do nje došao na nezakon način.

Ipak, ova epizoda već je postala “predmet ciničnih manipulacije i nepoštenih igara u medijskom prostoru”, dodaje se./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEDNICA SKUPŠTINE HNŽ

Hercegovačko-neretvanska županija dobila Prostorni plan

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na svojoj današnjoj sjednici Prostorni plan HNŽ-a. Taj dokument bio je na skupštinskim klupama još 2018. godine, ali je...