„Chick lit“ predstava HNK Mostar otvara ovogodišnje Pozorišne/kazališne igre u Jajcu

U Jajcu se i ove godine tradicionalno održavaju Pozorišne/Kazališne igre BiH. Riječ je o najstarijem kazališnom festivalu u Bosni i Hercegovini koji se održava 33. godinu za redom. Ove godine Pozorišne/kazališne igre bit će održane u vremenu od 7. do 15. lipnja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čast da otvori ovogodišnji festival, kako prenosi HMS,  pripala je Hrvatskom narodnom kazalištu iz Mostara, koje će izvesti predstavu „Chick lit“, autora Damira Šodana u režiji Tanje Miletić-Oručević. Predstava će biti odigrana večeras u 19 i 30 u Domu kulture Jajce.

Nakon nastupa na 26. Festivalu pozorišta u Brčkom, na kojem je predstavi HNK Mostar „Chick lit“ dodjeljena nagrada publike te zapaženom nastupu na 24. Marulovim danima u Splitu, HNK Mostar je dobio priliku s predstavom „Chick lit“ predstaviti se i na festivalu u Jajcu.

Kvalitetan glumački ansambl i aktualna tematika predstave očito su bili dobrim razlogom da se ista uvrsti u natjecateljski dio festivala u konkurenciji šest drugih teatarskih kuća iz Bosne i Hercegovine.

Osim predstave Chick lit HNK Mostar u okviru ovogodišnjih Pozorišnih/kazališnih igara gledatelji će moći pogledati još sedam predstava, na festivalu sudjeluju: Mostarski teatar mladih 1974.,Narodno pozorište Tuzla,Bosansko narodno pozorište Zenica,Teatar Fedra Bugojno,Kamerni teatar 55 Sarajevo i Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka.

Sam festival bit će popraćen i brojnim drugim sadržajima izložbama, recitalima, dječijim predstavama. Za nedjelju 15.6. planirano je svečano zatvaranje festivala te dodjela nagrada i priznanja sudionicima./HMS/

Najnovije

KOMENTAR MIROSLAVA VASILJA

Kako su unitaristi prijevaru i pobjedu pretvorili u sramotu i poraz

Izborna noć 2018. godine. U Sarajevu se otvarao pjenušac. Frcale su velike riječi. Osmijesi. U Mostaru pak poniženje. Upozorenje da je riječ o prijevari....