Četvero privedenih u Bugojnu i Travniku, oduzeti droga i oružje

U nastavku pojačanih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tijekom protekla dva dana provedena je još jedna uspješna akcija na području Bugojna i Travnika, priopćio je MUP Srednjobosanske županije.

U akciji su sudjelovali policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji su na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Bugojno, u Ulici Armije BiH u toj općini izvršili pretres obiteljske kuće u kojoj su zatečene četiri osobe, od kojih je jedna mlađa ženska osoba.

Prilikom pretresa pronađene su različite praškaste i zeljaste materije u količini od oko 500 grama, za koje se sumnja da je opojna droga speed i cannabis, digitalna vaga, kao i drugi predmeti i sredstva koja se koriste za proizvodnju i promet opojnih droga.

Akcija je nastavljena na području Travnika, gdje su policijski službenici Sektora kriminalističke policije u suradnji s Jedinicom za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata u mjestu Han Bila, općina Travnik. Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Prilikom provođenja navedene akcije slobode su lišene četiri osoba koje se sumnjiče za kaznena djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kao i za kazneno djelo “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

U suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje./HMS/

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...