Hrvatski Medijski Servis

Papu će dočekati 142 folkloraša, u narodnim nošnjama, različitih nacionalnosti

Pod predsjedanjem mons. prof. dr. Franje Topića, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak, u Konjicu je održana XV. sjednica Središnje uprave HKD Napredak.

Topić je posebno pozdravio domaćine iz Uprave HKD Napredak Konjic, Antonelu Blažević, predsjednicu konjičke Podružnice i Ivicu Karlovića, člana Uprave konjičke podružnice i predsjednika Općinskog vijeća Konjic.

Na sjednici je, uz ostalo, jedna od važnijih točaka, bila vezana za predstojeći dolazak pape Franje u Sarajevu. HKD Napredak he preuzeo organizaciju dočeka svetog Oca u sarajevskoj zračnoj luci, gdje će Papu dočekati sto četrdeset i dvoje folkloraša, u narodnim nošnjama, različitih nacionalnosti i iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Glede međunarodnih aktivnosti HKD Napredak članovi, članovi Središnje uprave i sudionici na sjednici u Konjicu upoznati su informacijom da je dr. Frano Topić, predsjednik HKD Napredak, kooptiran za novog člana predsjedništva Europskog centra za radnička pitanja (EZA).

EZA je mreže s više od 70 organizacija iz 24 europske zemlje koje se oslanjaju na vjerske i kršćanske društvene vrednote, a koje se bave promicanjem radničkih pitanja, obrazovanjem i socijalnim dijalogom.

Na sjednici je naglašeno kako je EZA prepoznala, te da jako cijeni rad HKD Napredak na promicanju kulture dijaloga u BiH i Hrvatskoj, kao i da je HKD Napredak organizirao više međunarodnih konferencija na spomenute teme, a o čime se vodstvo EZA-e vrlo pozitivno izrazilo./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte