CETINSKI GRADONAČELNICI SARAJEVA: Šovinizam je gadna stvar

Tony Cetinski je u novom intervjuu ponovno komentirao otkazani koncert u Sarajevu i gradonačelnicu Benjaminu Karić.

Na pitanje je li ga šokiralo otkazivanje nastupa i kome se konkretno zamjerio, ispričao je za Story:

“Sve će biti jasno kada jednom održimo koncert u Sarajevu. Ova hajka nema veze s ljudima i mojom publikom u BiH, a politika i većina medija ionako odavno nisu slika društva u cjelini.”

Dodao je da “nije važno što se kaže, nego tko kaže”.

“Jednostavno je netko iz BiH tko živi u Hrvatskoj iz svoje udobne fotelje odlučio baciti kost i neki su se ljudi i mediji upecali pa pokazali tko su i što su, a ostali su prepoznali bačenu kost i nisu nasjeli na priču. Sasvim slučajno je ta bacačica kostiju iz BiH, ali iz fotelje svoga doma u Hrvatskoj, odlična prijateljica sa šeficom grada Sarajeva, što dalje komentirati”, nastavio je.

Dalje je rekao da će navesti primjere multikulturalnosti iz svog dvorišta i odgovoriti na tezu gradonačelnice “kako u Hrvatskoj ne bi nikada iz proračuna platili nekoga iz BiH”.

“Naime, za doček 2024. u mom Rovinju nastupala je Dubioza kolektiv. Pitajte momke je li se itko bunio i kako im je bilo. Kao što sam i ja uživao u Budvi na dočeku, gdje se također nitko nije bunio. Za Dane istarskog pršuta nastupao je Željko Joksimović, Zdravko Čolić je pjevao na još jednom događaju u Poreču prije nekoliko godina, a ovakve primjere mogao bih nabrajati do sutra”, kazao je.

Dodao je kako nije bilo nikakvih problema s plaćanjem iz gradskog proračuna te da je multikulturalnost u Istri dio njihovog genetskog koda.

“Znate, dotična je bila jako mala ili uopće nije bila na ovome svijetu kada smo mi u Rovinju itekako poštovali sve narode i narodnosti. Kod nas u školi nisu ljude dijelili prema nacionalnosti i vjeri, ali su nas itekako naučili da je šovinizam gadna stvar”, zaključio je./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img