Hrvatski Medijski Servis

Češki vojni izaslanik u RH posjetio općinu Tomislavgrad

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović primili su danas u službeni posjet češkog vojnog izaslanika u Republici Hrvatskoj pukovnika Karela Nejedlya.

Kako su obavijestili iz ureda načelnika Općine, bio je to radni sastanak vezan na temu obnove spomen-obilježja poginulim pripadnicima čeških oružanih snaga, u sastavu SFOR-a, koji su poginuli u helikopterskoj nesreći 25. listopada 1998. godine nedaleko od naselja Stipanjići.

Prilikom razgovora o obnovi spomenutoga spomen-obilježja, istaknuta je zavidna razina uvažavanja i nastojanja da se ne zaboravi niti jedna žrtva poginula u misiji očuvanja mira u Bosni i Hercegovini.

Kod spomen-obilježja u Stipanićima, pored Tomislavgrada, prije mjesec dana obilježena je 20. obljetnica helikopterske nesreće na planini Tušnici u kojoj su 25. listopada 1998. godine živote izgubili pripadnici helikopterske posade češkoga ratnoga zrakoplovstva, stradali u ispunjavanju svoje mirovne misije u BiH, u okviru tadašnjega SFOR-a.

Uz predstavnike ministarstva obrane Češke Republike, suborce stradalih, rodbinu i prijatelje komemoraciji je nazočilo i izaslanstvo općine Tomislavgrad predvođeno predsjednikom Općinskoga vijeća Lukom Krstanovićem, dok je u izaslanstvu iz Češke Republike bila i Jana Černochová, predsjedateljica Odbora za obranu češkoga parlamenta./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte