ČEŠKA Ubojica koji je u bolnici ubio šestero ljudi ubio se

Napadač koji je u sveučilišnoj bolnici u Ostravi u Češkoj ubio šest osoba pucao je sebi u glavu nakon što ga je opkolila policija. Za njim je bila pokreuta opsežna potraga. Motiv pucnjave zasad je nepoznat.

Svjedoci kažu da su čuli pucnjavu u hitnom prijmu. Liječnik u bolnici rekao je za portal Aktualne.cz da je osoblje bilo zatvoreno u hodniku i čekalo da opasnost prođe. Zgrada susjednog Rudarskog fakulteta također je bila zatvorena. Policija je na Twitteru objavila fotografiju osumnjičenog. Upozoravali su kako se radi o vrlo opasnom i naoružanom čovjeku koji se kreće u sivom vozilu Renault Laguna 9T57401.

Foto: Reuters

Policija je dojavu o pucnjavi dobila u 7.19, a prva patrola u bolnicu je stigla u 7.24. U potrazi je pomagao i helikopter.

– To je velika tragedija. Izražavam sućut obiteljima žrtava. Vjerujem da će počinitelj ove strašne tragedije uskoro biti uhvaćen. Otkazao sam svoj program i u kontaktu sam s predsjednikom policije, ravnateljem bolnice, policijom i ministrom unutarnjih poslova, objavio je na Twitteru premijer Andrej Babiš.

Pucnjava se dogodila malo poslije 7 sati u bolnici koja ima oko 1200 kreveta. Ostrava je s oko 290.000 stanovnika treći najveći grad u Češkoj. Smješten je oko 300 kilometara istočno od Praga. Oružani napadi u Češkoj su rijetki. Godine 2015. muškarac je otvorio vatru u restoranu u istočnom gradu Uhersky Brod. Ubio je osam osoba, a potom i sebe. /Hina/HMS/

Najnovije