Sve vijesti

PRIŠTINA

Čelnici Kosova pripremaju tužbu za genocid protiv Srbije

Kosovska Vlada pokreće institut koji će se baviti zločinima Srbije na Kosovu tijekom rata od 1998. do 1999. godine, a kosovski primjer Albin Kurti imenovao je na današnjoj sjednici Atdhea Hetemija za izvršnog direktora tog instituta.

“Oživljavamo institut koji će se baviti zločinima Srbije u ratu 98-99., tako da sam danas imenovao gospodina Atdhea Hetemija, izvršnog direktora Instituta za zločine počinjene tijekom rata na Kosovu, koji će voditi ovaj važan postupak”, kazao je Kurti te dodao kako se za izgradnju budućnosti, prošlost mora riješiti te da je suočavanje s prošlošću proces ozdravljenja.

Prema njegovim riječima, ratni zločini, zločini protiv čovječnosti i genocid nisu stvar prošlosti i Srbija treba odgovarati za zločine počinjene u ratu na Kosovu.

Ministrica pravosuđa Kosova Albulena Haxhiu kazala je u srijedu nakon sjednice Vlade da su se kosovski premijer Albin Kurti, predsjednica Vjosa Osmani i predsjednik Skupštine Glauk Konjufca obvezali na tužbu protiv Srbije za genocid.

“Što se tiče tužbe za genocid, ona je u vladinom programu. Kurti, Osmani i Konjufca su angažirani u ovom pravcu. Zbog osjetljivosti pitanja ne možemo iznositi detalje, ali uvjeravam vas da se bavimo ovim pitanjem”, rekla je kosovka ministrica, prenose Reporteri.net./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...