ČEKAJU ODGOVOR RADONČIĆA SDA pozvala SBB na zajedničko formiranje vlasti

Potpredsjednik SDA Safet Softić je na konferenciji za medije izjavio kako je do sada bilo određenih sastanaka s predstavnicima SBB-a i da će tijela dviju stranaka održati u narednom razdoblju zajednički sastanak, piše Klix.ba.

“Svi dosadašnji kontakti su bili neslužbeni. Kako će se SBB odnositi prema ovom pozivu, vjerojatno ćemo u narednim danima vidjeti. Otvoreni smo za što širi blok i što veći broj stranaka”, rekao je Softić.

Upitan kako će SDA reagirati ako se SBB ne odazove pozivu, Softić je kazao kako misli da SDA ima kapacitete za formiranje vlasti na državnoj i entitetskoj razini.

“SDA dokazuje da u ovom vremenu nema u prvom planu fotelje, nego sigurnost BiH. Jedan od prijedloga je da svaka od tri stranke ima po jedno ministarstvo u Vijeću ministara. SDA je, zarad probosanskog bloka, spremna prihvatiti takvo rješenje”, kazao je Softić.

Napomenuo je da je poziv upućen SBB-u i DF-u.

“U ovom razdoblju ne vidimo razlog da širimo tu koaliciju. Mislimo da bi bilo optimalno da SDA, SBB i DF naprave vlast na državnoj i entitetskoj razini”, kategoričan je Softić.

Najnovije