Hrvatski Medijski Servis

ČAVARA ZA N1: Komšić je bošnjački kandidat

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH i član rukovodstva HDZ BiH izjavio je za N1 da je Željko Komšić bošnjački kandidat i to, kako je kazao, kandidat onih koji ne vole Bosnu i Hercegovinu.

Prema podacima iz SDA – Željko Komšić vodi u trci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, i to u odnosu 75:20 posto do sada prebrojanih glasova.

“Ima onih koji ne vole BiH, koji žele da naruše ravnotežu konstitutivnih naroda koja je uspostavljena u Washingtonu, Daytonu. Nadam se da se trend neće nastaviti u drugim mjestima gdje glasovi nisu prebrojani. Tako ćemo graditi budućnost da svaki narod bira svog predstavnika. Jasno je da je gospodin Komšić bošnjački kandidat, i to onih koji ne vole BiH i koji je žele samo za sebe. To nije dobro”, poručio je Čavara.

On je izjavio da vjeruje da taj rezultat neće ostati do konca prebrojavanja glasova, te je kazao da Dragan Čović nema konkurenciju unutar hrvatskog naroda./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte