Hrvatski Medijski Servis

ČAVARA U TRUSINI: Pravda vrlo sporo dolazi; zločini trebaju biti kažnjeni

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je obilježavanju 26. obljetnice  stradanja Hrvata u naselju Trusina u općini Konjic. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i molitvom opijela kod spomen obilježja, a zatim je uslijedila sveta misa zadušnica na mjesnom groblju u Trusini, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Najmanje što možemo učini svi mi koji živimo u ovom vremenu poslije strašnih događanja je da odamo počast svima onima koji su izgubili živote u ratnim događanjima, koji su nevini, ničim krivi, bili predmetom zla, nekog ludila. Svojim dolaskom želimo prvenstveno odati im počast te ukazati da svi moramo raditi na tom da se ovako nešto više nikad ne ponovi. Nažalost, pokazalo se da pravda poslije rata vrlo sporo dolazi, a pitanje je što je pravda. Oni koji su mrtvi ne mogu se vratiti, ali bi bilo dobro barem da zlo bude kažnjeno. Na taj način se pošalje poruka i time se odvraća sve one lude glave koje razmišljaju nešto slično.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije nakon polaganja vijenaca.

Svetu misu predvodio je vlč. Anto Ledić, župnik župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku.

„Ovoj svetoj misi pridružujem sve hrvatske branitelje Klisa i Konjica, sve one žrtve koje su pale bezumljem, mržnjom, smišljenim činom rata i sve one koji su ožalošćeni, koji se svojih najmilijih sjećaju. Zato ćemo Bogu prikazati ovu svetu misu i moliti ga neka ove žrtve primi kao naše žrtve, žrtve koje mi prinosimo na oltar. Iako možda ta riječ „dar“ ne bi baš mogla biti prikladna, jer to su žrtve koje su nastale bezumljem i mržnjom, ali dragi Bog zna da mi upravo svoju muku i svoju bol njemu prinosimo kao dar. Na taj način je i On prinio sebe, svojom mukom, svojim Križem.“, kazao je vlč Ledić.

Na današnji dan, prije 26 godina, pripadnici Armije BiH ubili su 18 hrvatskih civila i četiri zarobljena pripadnika Hrvatskog vijeća obrane koji su se prethodno predali./HMS/

 

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte