EVO O ČEMU SU RAZGOVARALI

Čavara u nastupni posjet primio koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Macdonald

– Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u ponedjeljak u nastupni posjet rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Macdonald s kojom je među ostalim razgovarao o pandemiji koronavirusa.

Istaknuto je kako je neophodno poštivati mjere i preporuke nadležnih institucija, ali isto tako i osigurati ekonomsku aktivnost te omogućiti normalan život svakom stanovniku, kao i očuvanje socijalno-ekonomskog stanja, priopćeno je iz Ureda za informiranje predsjednika Federacije BiH.

Na sastanku je razgovarano i o problemu ilegalnih migracija koje, zaključeno je, ne treba promatrati samo kao humanitarno pitanje, već i kao sigurnosno pitanje, odnosno potrebno je migrantima osigurati humane uvjete za boravak u BiH, ali prvenstveno omogućiti stanovnicima BiH sigurnost.

Koordinatorica Macdonald izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom UN-a i Federacije BiH, te zahvalila predsjedniku Federacije BiH na potpori zajedničkom regionalnom programu “Dijalog za budućnost” koji ima za cilj promociju suživota i različitosti u BiH.

Čavara je poželio koordinatorici Macdonald uspješan predstojeći mandat u BiH, te izrazio nadu kako će dosadašnja suradnja biti još uspješnija i produktivnija u smjeru rješavanja pitanja značajnih za svakog stanovnika u Federaciji BiH i BiH, stoji u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI U HRVATSKOJ

Slaven Raguž čestitao HDZ-u: Čisto su pobijedili

Nositelj liste MOST-a za 11. izbornu jedinicu (Hrvati izvan RH) Slaven Raguž čestitao je HDZ-u na pobjedi na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. U 11....