Čavara posjetio crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara posjetio je Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu.

Uz Čavaru, crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu posjetili su ministrica financija Srednjobosanske županije Mirjana Plavčić i ministrica pravosuđa i uprave SBŽ Božana Petrović.

Čavara i županijske ministrice su najprije, zajedno sa skupinom hrvatskih hodočasnika, sudjelovali na večernjoj svetoj misi u crkvi sv. Jeronima, a potom su se u crkvi i u Papinskom zavodu susreli s rektorom Zavoda velečasnim Markom Đurinom, koji ih je ukratko upoznao s poviješću hrvatskih rimskih ustanova sv. Jeronima i današnjim Papinskim hrvatskim zavodom. Susretu su nazočili i svećenici iz Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima.

Čavara je sudjelovao jučer u Vatikanu na redovitoj općoj audijenciji, te se susreo sa Svetim Ocem, papom Franjom, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinka Čavare. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img