ČAVARA: Izmjenama Ustava i Izbornog zakona stabilizirate odnose među narodima

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara kazao je večeras da nakon što je BiH prošla rat i mnoge političke turbulencije, 25 godina od referendumskog pitanja o tome jesu li građani za nezavisnu državu, nije u potpunosti ostvarila ideju referendumskog pitanja.

– Tako da su u BiH zadovoljni svi konstitutivni narodi, tako da bi se svi osjećali ugodno u ovoj državi, ali nismo osigurali ni potpunu sigurnost svakog stanovnika ove države da se ugodno osjeća i da nema potrebe za odlazak iz BiH – stav je Čavare.

Mišljenja je da BiH ima potencijala da se mnogo toga napravi, a posebno ako se naprave reforme Ustava BiH, ali i izbornog zakona uz onemogućavanje da netko nekome drugome bira predstavnike u vlasti, a time bi se stabilizirali i odnosi među narodima.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prisustvovao je večerašnjem svečanom prijemu u zgradi Predsjedništva BiH organiziranom povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti BiH./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DINAMO S IGRAČEM MANJE OD 45. MINUTE

Hajduk nakon preokreta došao do pobjede na Maksimiru

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok...