Čavara: FTV je izvan sustava, njome upravljaju razne interesne skupine

-Inzistirat ću na uvođenje Federalne televizije u sustav, tako da ovaj javni servis, kojim upravljaju različite interesne skupine, počne raditi sukladno zakonu, izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čavara je, gostujući u utorak navečer, u emisiji TV KISS, kazao kako Federalna televizija već sedam godina radi bez statuta.

– Zapravo rade po statutu koji su sami napisali, odnosno njihova uprrava, a kojeg nije usvojio Parlament Federacije, kao osnivač. Tri godine nemaju Upravni odbor, a sadašnjem generalnom direktoru mandat je istekao prije dvije godine. I kad tražite da se uvede zakonitost u radu Federalne televizije, prigovaraju vam kako ugrožavate neovisnost medija, kazao je Čavara.

Dodao je kako je dužnost Federacije BiH, kao osnivača Federalne radio televizije uvesti ovaj javni servis u sustav i uspostaviti zakonitost u radu FTV, kojom, kako je rekao sada upravljaju različite interesne skupine. /HMS/

Najnovije

U ZAGREBU, U 89. GODINI

Umro književni velikan- Anđelko Vuletić

Članove i simpatizere Hrvatskog kulturnog društva Napredak potresla je vijest o smrti Napretkovca Anđelka Vuletića koji je preminuo u četvrtak, 21. listopada 2021. godine...