Časna sestra iz Čitluka zaražena koronavirusom, bila u Domu zdravlja Ljubuški

U Domu zdravlja Ljubuški registriran je prvi slučaj zaraze koronavirusom kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

Direktor Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landek za Klix.ba kaže kako je slučaj spefičan jer je osoba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog. Kako doznaje Klix, radi se o časnoj sestri.

”Ona živi na području općine Čitluk, ali je zbog toga što oni imaju posebno zdravstveno osiguranje i često sele iz svojih kuća već duže vremena osigurana u Zapadnohercegovačkoj županiji i ima karton u Domu zdravlja Ljubuški i bila je u kontaktu s osobljem Doma zdravlja Ljubuški. Mi smo poduzeli sve mjere nakon što je potvrđeno da je pozitivna i samoizolaciju i dezinfekciju i sve što treba”, kaže Landek.

Naglašava da je situacija posebna.

”Ne možemo reći da je prvi slučaj u Ljubuškom, međutim bila je u kontaktu s našim zdravstvenim sustavom i s našim Domom zdravlja. Mi ćemo odraditi sve procedure vezane za našu zdravstvenu ustanovu, a sve daljnje kontakte epidemiološke i povezanosti s kim je bila ovih dana, nulti pacijent i ostalo, radi općina Čitluk odnosno Hercegovačko-neretvanska županija”,pojasnio je Landek.

Ovo je 258. slučaj u Bosni i Hercegovini./HMS/

Najnovije

POSUŠJE

Humanitarna akcija Srcem za Banovinu

Općina Posušje, s ciljem pomoći žiteljima stradalim u potresu na Banovini, otvorila je račun za doniranje financijskih sredstava namijenjenih sanaciji štete na ovom području,...