ČAPLJINA: U Zvirovićima održan komemorativni skup u spomen na brigadira Božana Šimovića i stradale hrvatske branitelje

Povodom obilježavanja obljetnice pogibije brigadira Božana Šimovića, legendarnog zapovjednika HVO-a, koji je 1992. godine poginuo na području Rotimlje, i u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima danas je u Zvirovićima služena Sveta Misa. Prije početka Svete Mise na spomen Križu uslijedilo je polaganje cvijeća i svijeća javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nazočnima se obratio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je između ostalog izrazio zahvalu svim poginulim braniteljima kao i obvezu sviju nas da nastavimo borbu za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Nakon polaganja vijenaca kod spomen križa služena je Sveta Misa za sve branitelje koji su svoj život za domovinu dali u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu. Na kraju je u mjesnom groblju u Zvirovićima položeno cvijeće na grob Božana Šimovića.

Organizator skupa odavanja počasti poginulim braniteljima u Zvirovićima bili su Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Općine Čapljina i Mjesna zajednica Zvirovići/Prćavci, a pokrovitelj ove manifestacije je Ured načelnik Općina Čapljina./HMS/

Najnovije