Čapljina obilježava Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti – europska inicijativa koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava te potiče ljude da koriste alternative vožnje automobilom, ove godine od 16. do 22. rujna obilježit će i Grad Čapljina.

Sve zainteresirane Čapljinke i Čapljinci imat će priliku doznati više o Europskom tjednu mobilnosti na Info-pultu koji će 16. rujna biti lociran ispred T.O. “Čapljinka” od 10 do 12 sati.

“Vođeni vizijom Čapljine kao moderne, urbane sredine Gradska uprava Čapljina organizira promociju Europskog tjedna mobilnosti kako bi što veći broj naših sugrađana upoznali s ciljevima i vrijednostima koje ova inicijativa promovira”, priopćeno je iz Gradske upraveČapljina.

Među aktivnostima obilježavanja planirana je i interaktivna radionica “Škola zdravog života”, predavanje obrazovno-promotivne prirode kao uvertira kombiniranom programu grupne tjelovježbe pod stručnim vodstvom kondicijskog trenera Matea Jovanovića i trenerice Ivane Buntić Jovanović.

“Kotač zdravlja”, biciklistička tura gradskim ulicama, središnji je događaj Europskog tjedna mobilnosti u Čapljini, a održat će se 22. rujna u suradnji s Biciklističkim klubom “Čapljina”.

Akcija nije natjecateljskog karaktera nego podsjetnik svih poželjnih zdravstvenih i ekoloških učinaka koje biciklizam pruža.

Projekt je sufinanciran od strane GIZ-a, preko Saveza općina i gradova FBiH.

Organizatori pozivaju sve Čapljinke i Čapljince da se pridruže ovim aktivnostima i postanu dio Europskog tjedna mobilnosti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BUSOVAČA

U mjestu Grablje prilikom slijetanja Passata poginuo 27-godišnjak

Danas oko 02,40 sati na magistralnom putu M-5, u mjestu Grablje, općina Busovača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja sa...