Čapljina i Karlovac zajedno u EU projektima

Nakon što je izaslanstvo općine Čapljina prošle godine boravilo u Karlovcu, danas su oni na čelu s gradonačelnikom Damirom Mandićem posjetili Čapljinu. Ova dva grada imaju puno toga zajedničkog što će biti velika prednost u apliciranju na fondovima Europske unije.

“Projekata će biti više, ali nas najviše zanima turizam, brendiranje Čapljine i Karlovca. Osobito je važno spomenuti da se i Čapljina i Karlovac nalaze na četiri rijeke tako da imamo problem poplava te ćemo kroz ove projekte raditi na sprječavanju tih poplava”, poručio je čapljinski načelnik Smiljan Vidić, javlja portal Nasatv.ba.

“Karlovac i Čapljina imaju kulturnu baštinu i svoju tradiciju. To je također poveznica koja će biti velika prednost u apliciranju u projektima EU”, poručio je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Karlovac ima iskustva u povlačenju sredstava iz EU fondova već 7-8 godina tako da će i Čapljini prenijeti ta iskustva.

“Zadnji veći projekt koji je Karlovac uspio realizirati iz EU fondova je akvarij slatkovodnih riba “Aquatika”, prvi takav akvarij u ovom dijelu Europe. 99 % novca povukli smo iz EU”, naglasio je Mandić.

Čapljina i Karlovac će sudjelovati u INTEREG IPA projektu prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Natječaj će biti otvoren već u svibnju ili lipnju. Karlovac je već sudjelovao s nekim bh općinama u INTEREG projektu koji su se pokazali uspješnim. Trenutačno sudjeluju s Velikom Kladušom na promociji i zaštiti kestena./HMS/

1 COMMENT

Comments are closed.

Najnovije