BOŠNJAČKO-SRPSKI OBRČUN

Čampara pozvao Podžića da utvrdi jesu li anketirani pripadnici OS BiH

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara zatražio je od ministra obrane BiH Sifeta Podžića da utvrdi da li su točne tvrdnje o anketiranju pripadnika Oružanih snaga BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je izjavio da je 80 posto pripadnika Oružanih snaga BiH spremno da nakon donošenja zakona o vojsci napusti službu i uključi se u nove strukture u Republici Srpskoj.

“Ovih 20 posto, neke nismo stigli anketirati, neki možda neće”, rekao je Dodik ranije na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu i dodao da će svi koji pristupe novim strukturama imati isti status, iste plate, iste činove kao i sad, prenijela je ranije danas Srna.

DODIK: Oružane snage BiH spremno napusti 80 posto Srba i pristupiti Vojsci RS

Čampara je pozvao Podžića da utvrdi tko je i po čijem odobrenju anketirao pripadnike Oružanih snaga BiH, a Tužiteljstvo BiH da provede istragu, navedeno je u priopćenju koje prenosi Fena.

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Senad Mašović negirao je da je sprovedena bilo kakva anketa.

“Nije bilo nikakve ankete. To su puste želje nekih političkih pojedinaca. Ponavljam, Zakon je jasan. Niti smo koga anketirali niti je takvo nešto sprovedeno”, naveo je za “Avaz” Mašović./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img