Čak sedam kanadera gase požar kod Knina kojeg su zapalili udari munja

Iz MORH-a su izvijestili da su poslali četiri kanadera CL-415 i tri Airtractora AT-802 u popodnevnim satima u akciju gašenja požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji.

Dojava o čak tri požara stigla je u 17:13h, a na teren su upućeni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Knin, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ervenik, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kistanje te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Knin s ukupno 19 vatrogasaca i osam vozila.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić kazao je za Dalmaciju danas da je vatra planula uslijed udara groma. Kuće za sada nisu ugrožene.

Veliki angažman zračnih snaga u gašenju požara

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 25. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 35 požara (20 u Šibensko-kninskoj, 5 u Splitsko-dalmatinskoj, 4 u Zadarskoj, 3 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara provedenoje i 38 protupožarnih izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 270 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7100 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 29 puta./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SA SUPRUGOM TIJEKOM VIKENDA BORAVIO U MILANU

Izet Hajrović u kućnoj karanteni, nema simptome koronavirusa

Iz Dinama su priopćili kako su nogometaš Dinama i njegova supruga, koja je tijekom vikenda bila u Milanu, preventivno upućeni u kućnu karantenu zbog...