MINISTAR PROMETA RH

BUTKOVIĆ: Cilj nam je puštanje u promet Pelješkog mosta početkom srpnja

Cilj nam je puštanje Pelješkog mosta u promet početkom srpnja, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture RH u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” te da je još teško precizirati točan datum zbog tehničkih pregleda koji slijede idućih nekoliko mjeseci. Istaknuo je da su trenutačna ulaganja u prometnu infrastrukturu oko 25 mlrd. kuna i da će najveće ulaganje u idućih 10 godina biti u željeznicu.

– Točan datum je teško reći jer slijedi procedura tehničkog pregleda, dijela pristupnih cesta i samoga mosta. To će trajati nekoliko mjeseci. Za ovu turističku sezonu je plan da se most otvori, pa svi koji će dolaziti u Dubrovačko-neretvansku županiju, da ujedno i prometuju Pelješkim mostom, izjavio je Butković.

Pojasnio je da to uključuje most i dio pristupnih cesta do čvora Prapratno, a onda će se ostatak pristupnih cesta, pa i most Ston, dva tunela i vijadukt otvoriti najesen ove godine.

– Mi smo generacija koja ima privilegiju da ostvaruje taj projekt. Mnogi prije nas su to obećavali i projektirali i htjeli ga napraviti. Članstvo u EU-u je pomoglo Hrvatskoj da uz pomoć europskih fondova isfinanciramo taj projekt. To nije samo most, nego i 30 km pristupnih cesta. Most ima nemjerljivi značaj za gospodarstvo, turizam i sve ljude koji ondje žive, dodao je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije