Hrvatski Medijski Servis

BUSOVAČA: Svečano obilježen Dan općine

Danas je u hotelu „Tisa“ u Busovači, upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća Busovača u prigodi obilježavanja Dana općine Busovača. Svečanu sjednicu otvorio je predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak koji je u svom govoru istaknuo kako općina Busovača ima dobar potencijal za razvoj gospodarstva, prirodna bogatstva i krajolik za razvoj turizma.

Dobro za općinu -Također, imamo i pozitivne ljude koji kroz sport, kulturu, društveni, politički, obrazovni ili bilo koji drugi angažman rade dobru promociju i čine dobro našoj općini i, na kraju, ljude koji su dovoljno odlučni i snažni da, unatoč svim izazovima današnjice, ostanu živjeti ovdje u našoj Busovači, kazao je predsjedatelj OV-a Busovača Josip Mravak. Uz čestitku za Dan općine, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako je Dan općine prigoda da se prisjetimo svih projekata koje je općina realizirala u proteklom razdoblju.

-Zahvaljujem svima vama koji ste u protekloj godini bili dio realizacije značajnih projekata za našu općinu, te smatram da ste dosta toga uradili. Naravno da uvijek može bolje, i to vam može biti motiv da u narednom razdoblju još više uradite. Ono što se uradilo u općini Busovača jednim je dijelom realizirano od proračunskih sredstava Općine, a drugim dijelom od pomoći onih prijatelja koji su danas ovdje s nama, ljudi koji prepoznaju naše projekte te pomognu u njihovoj realizaciji. Ta sinergija, suradnja općinske razine s županijskom, federalnom i državnom razinom je vrlo važna za Busovaču. Ono što je još važno je to da u Busovači, unatoč razlikama u određenim političkim stavovima, uvijek prevlada interes Busovače, a to je da se ovdje, u našoj općini, živi bolje. Vjerujem da ćemo odoljeti raznim iskušenjima, sukobima i nerazumijevanju. Trebamo omogućiti pozitivno gledanje u budućnost te graditi ljubav prema svome domu i domovini, jer tamo gdje smo se rodili i gdje živimo, tu je i naš dom i naša domovina. Vjerujem da ćemo to napraviti u narednom razdoblju uz još bolju suradnju i sinergiju, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Zlatne plakete U sklopu svečane sjednice, dodijeljene su Zlatne plakete Općine Busovača Udruzi „Dar srca“ i FK „Kaćuni“, a vokalni sastav Ivančice i prijatelji pod ravnanjem prof. glazbene kulture Magdalene Marić i mladi glazbenik Amar Biser svojim su nastupima upotpunili svečanost obilježavanja Dana općine Busovača. U pisanim dokumentima, pod današnjim nazivom, Busovača se prvi put spominje 16. kolovoza 1371. godine. Tog dana Gojko Čepić, trgovac iz Busovače, prodao je 15 tona željeza u Dubrovnik. Ugovor otkriva da je Busovača u navedeno vrijeme bila izvjesno trgovačko središte. No, povijest Busovače kao značajnog naselja daleko je starija iako nije sačuvano mnogo materijalnih ostataka iz prošlih razdoblja./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte