BURKINA FASO U napadu na konvoj kanadske kompanije 37 mrtvih

U napadu iz zasjede postavljene konvoju koji je prevozio djelatnike kanadske rudarske tvrtke Semafo u Burkini Faso u srijedu ubijeno je 37 i ranjeno 60 osoba, objavio je guverner Istočne regije pukovnik Saidou Sanou.

Semafo je priopćio da je napad izveden između rudarskih lokacija Fada i Boungou, a iz sigurnosnih izvora se doznaje da je konvoj naletio na improviziranu eksplozivnu napravu na dijelu ceste gdje ne radi mobilna mreža, prenosi Hina.

Odmah po eksploziji nepoznat broj napadača je otvorio vatru na konvoj. Na istoj cesti je prošle godine u napadu na policijsko vozilo ubijeno pet ljudi.

Napad su “tijekom jutra” izvele neidentificirane osobe, rekao je guverner.

Posljednjih godina dijelove te zemlje potresa nasilje koje provode islamisti, a snage sigurnosti to do sada ne uspijevaju obuzdati. Tvrtka Semafo je prošle godine, nakon napada na dva njezina rudnika, pojačala mjere osiguranja.

Semafo je još kratko priopćio da je rudnik Boungou siguran i da operacije nisu prekinute.

U posljednje tri godine nasilje džihadista i kriminalaca iz susjednog Malija zahvatilo je donedavno relativno mirno područje Sahela./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Vlada izdvojila 200.000 KM za opremanje izolacijskih soba u SKB Mostar

Na današnjoj, 119. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivno poduzimati odgovarajuće mjere za zaštitu građana od zaraznih bolesti, osigurala 200.000,00 KM za sufinanciranje...