BUNOZA: Izmjene Zakona o VSTV-u predstavljaju početak reformi bh. pravosuđa

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza izjavio je danas da izmjene Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH iz kolovoza 2023. za njega predstavljaju početak reformi bh. pravosuđa, iako su neki kritizirali da se radi o kozmetičkim izmjenama.

Podsjetio je da su, kad je zakon stupio na snagu u rujnu 2023., iz VSTV-a rekli da ga ne mogu provoditi jer treba usvojiti desetak pravilnika i zaposliti 17 službenika koji bi se bavili isključivo imovinom nositelja pravosudnih funkcija.

Bunoza je naveo kako su zbog toga tražili dodatni rok od 90 dana i Vijeće ministara je pokrenulo tu proceduru, te da on smatra da će to biti dovoljno, iako u VSTV-u nisu tako sigurni.

Dodao je da ako se pokaže kako ipak nije bilo dovoljno treba ponovno uputiti u proceduru izmjene po kojim bi rok bio dodatno produžen.

Ministar pravde Bosne i Hercegovine smatra da se radi o teškim izmjenama zakona jer osim novih zapošljavanja postoji potreba i za angažmanom vanjskih suradnika, zbog čega VSTV-u treba pomoći./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img