Bugojno: Potukli se Helezov sestrić i vijećnik HDZ-a, zbog HVO-a

Predsjedavajući Vlatko Glavaš, prekinuo je danas 16. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Bugojno. Razlog za to je verbalni duel vijećnika HDZ-a BiH Miroslava Zelića i vijećnika SDP-a u OV Bugojno Elvisa Tukara, koji se dogodio na pauzi sjednice., javio je dopisnik Dnevnog avaza

Inače Tukar je sestrić federalnog ministra za braniteljska pitanja Zukana Heleza (SDP). On je jedan od sudionika kavanske tučnjave u Bugojnu prošle godine u kojoj je sudjelovao i Helez, a o čemu Tužiteljstvo Srednjebosanske županije vodi istragu.

Prije toga za govornicom su izmjenjeni međusobno oprečni stavovi spomenute dvojice vijećnika, te predsjednika Kluba Liste za Bugojno Ilhana Bušatlića.

Naoko bezazlena inicijativa za podršku poplavljenim stanovnicima u našoj zemlji, kroz odricanje jednog viječničkog paušala, što je predložio vijećnik SDP-a Elvis Tukar dovela je do međusobno žestokih riječi upućenih s vijećničke govornice. Vijećnik HDZ BiH Miroslav Zelić je smatrao da ovu inicijativu ne treba davati na glasanje, jer je pružanje pomoći ugroženima na bilo koji način osobna stvar svakog čovjeka pojedinačno, te da se ovdje radi o prikupljanju političkih poena. Zeliću je replicirao predsjednik Kluba Liste za Bugojno Ilhan Bušatlić, koji je spomenuo vojnu formaciju HVO u kontekstu, koji se njemu nije dopao.

– Stara narodna je poznata „da Bog da te Merhamet hranio, a HVO branio“ – poručio je Bušatlić. Zelić je to shvatio kao omalovažavanje učinka HVO-a u ratu.

– Ako si kroz ovo htio povrijediti HVO, to je tvoj osobni problem. Ovo je najbolji dokaz kako se odnosiš prema hrvatskom narodu i prema HVO-u. U ratu HVO je obranio 26 posto teritorije Bosne i Hercegovine – poručio je Zelić.

U diskusiju se uključio i SDP-ov viječnik Elvis Tukar, naglasivši da je HVO učinio masakr u naselju Vrbanja.

Nemojte nikada više u ovoj sali spominjati HVO. Mi smo ovdje pobjednici i uvijek ćemo biti – rekao je Tukar, prekidan od strane predsjedavajućeg Glavaša i viječnika Zelića, koji je glasno komentirao sa svoga mjesta.

Predsjedavajući Glavaš zatražio je pauzu od pet minuta. Na pauzi je došlo do novog verbalnog duela između vijećnika Zelića i Tukara, poslije čega je predsjedavajući Glavaš donio odluku da prekine 16. sjednicu OV Bugojno. Neslužbeno, Avaz saznaje smo da je tijekom pauze  vijećnik HDZ-a BiH Miroslav Zelić udario vijećnika Elvisa Tukara. Da se nešto dogodilo svjedoči i pojava dvojice policajaca u Kristalnoj sali Općine.

Iskrilo je i na relaciji Ilhan Bušatlić – Samir Šečić. Bušatlić je zamjerio Šečiću što kako je naveo „gebelsovski“ pokušava zaobići predloženu inicijativu o pomoći ugroženom stanovništvu poplavljenih područja. Uzvratio je Šečić, koji je naglasio kako je nedopustivo da se on nazove po imenu presuđenog ratnog zločinca nacističke Njemačke. Zatražio je od predsjedavajućeg Glavaša da onemogući ovakve pojave, isključivo zbog javnosti.

– Radi se o nastavku verbalne torture prema meni, što je nedopustivo za jedno tijelo kakvo je Općinsko vijeće. Na sljedeću uvredu zatražit ću zaštitu više razine – rekao je Šečić

Sjednici su nazočili i članovi Plenuma građana Bugojna, koji su cijeli tijek sjednice imali istaknute transparente na kojima je pisalo: „Budžet za 2013. 60.000 KM za elementarne nepogode(poplave, klizišta i dr. prirodne nesreće). 305.000 KM za političke stranke i viječnike. AFERIM. Na drugom plakatu je pisalo: „6.300 na birou, a vama horilo-gorilo, aferim drugovi vijećnici“.

Na sjednici su bili i nezadovoljni, nezaposleni stanovnici Gračanice i okolnih naselja, kojima je nedavno onemogućeno prikupljanje jalovine iz uglja u blizini površinskog kopa Dimnjače, Rudnika uglja Gračanica./HMS/

2 COMMENTS

  1. Pa zar je puno pogrjesio komentirajuci ulogu HVO, dijelom tacno. Pa zar se nije otimalo oruzje i hrana koja je isla za Bosnu preko juznih dijelova granice. Pa se onda preko paketa hrane stavljalo kao da je od CRITASA. A ako neko kaze da nije istina, vara se grdno jer sam ja to sam radio. Ono sto se radilo je bilo za svaku osudu.

  2. Kako se može reći da je rasprava o ulozi HVO-a u domovinskom obrambenom ratu od agresora Srba i Bošnjaka beznačajna tema?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije