Hrvatski Medijski Servis

BUFEST zatvara predstava “O ljubavi” Hrvatskog narodnog kazališta Mostar

Prvi busovački kazališni festival -BUFEST- zatvorit će predstava “O ljubavi”, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Predstava je diplomski rad Nikoline Ljuboje i Ivana Skoke, a osvojila je nagradu za najbolju glumu u Beogradu na FIST festivalu 2014 godine.

U okviru prvog kazališnog festivala u Busovači, Busovača je kroz ovih par dana bila domaćin tri odlične predstave. Četvrta je, kao šlag na tortu, predstava jedinog profesionalnog kazališta u Hrvata BiH – HNK Mostar “O ljubavi”.

Predstava je na rasporedu u nedjelju, 23.lipnja 2019. godine, s početkom u 18 sati u dvorani kina “Theatre” u Busovači.

O predstavi: Kada dvoje glumaca ispišu tekst koji će sami izvesti onda je to obično jamac za jednu kazališnu poslasticu pred kojom je bogat i dug scenski život. U ovom slučaju riječ je o nizu efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijene. Utjelovljujući par koji prolazi kroz promjenljivu ćud ljubavi dvoje glumaca ispisuju razigranu teatarsku odu kako bi pokazali svu raskoš svoga nedvojbenog glumačkog dara. Naime, putujući kroz četiri kazališna žanra, oni traže odgovor na pitanja: “Što je ljubav?”, “Kako nastaje?”, “Kako se manifestira?”, “Može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti?”.

U sinergiji iznimnog glumačkog potencijala, žanrovske i stilske raznovrsnosti, tekst obećava predstavu u kojoj će uživati sve generacije, napajajući se novim scenskim uobličavanjima s nepresušnog vrela Ljubavi./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte