BUDANOV: Ruska ofenziva propada uskoro, a onda naša počinje

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe rekao je kako očekuje da će ruska ofenziva na istočnoj liniji bojišnice propasti do ranog proljeća.

Moskva je pojačala svoje napade na sjeveroistočnom dijelu linije bojišnice prošle jeseni, nastojeći okružiti utvrđene gradove poput Avdiivke. Ukrajinska vojska rekla je da provodi “aktivnu obranu”. “(Ruska) ofenziva još uvijek traje. Negdje u rano proljeće bit će potpuno iscrpljena”, rekao je Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obavještajne službe GUR na javnoj televiziji.

Budanov je rekao da ruske snage imaju samo “nekoliko dobitaka na nekim poljima” i u blizini grada Avdiivke. “Sada je na redu neprijateljski potez. Završit će, a mislim da će naš početi”, dodao je.

Protuofenziva Ukrajine pokrenuta u lipnju 2023. nije ostvarila veće uspjehe. Ukrajinski dužnosnici su kao uzroke naveli ekstenzivna ruska minska polja i obrambene linije te kašnjenja u isporuci zapadnog oružja. Ukrajinski vojni dužnosnici nedavno su govorili o pojačanoj ruskoj vojnoj aktivnosti na velikim dijelovima 1000 km duge linije fronte na istoku i jugu zemlje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img