Brotnjaci odali počast poginulim braniteljima u povodu 32. obljetnice osnutka HVO-a

Prigodnom svečanošću kod Spomen križa u Čitluku danas je obilježena 32. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane i 19. obljetnica utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima Brotnja odali su počast predstavnici županijske vlasti, Općine Čitluk, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk i predstavnici Oružanih snaga BiH, priopćeno je iz Općine Čitluk.

– Osnivanje HVO-a je bilo jako bitno za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima ali i u cijeloj BiH. Žrtva naših poginulih prijatelja, kolega, rođaka i susjeda, obavezuje nas da se prisjećamo tog vremena i da to nikada ne zaboravimo – kazao je tom prigodom Stipe Martinac, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata općine Čitluk.

Umirovljeni general-bojnik Ivica Jerkić istaknuo je kako su obljetnice prilika prisjetiti se tih dana.

– Vrlo je važno kazati koliki je značaj danas 1. pješačke pukovnije s obzirom da ona kroz zakon koji ima u službi, jasno kaže kako gardijska pukovnija baštini tradiciju i vojno nasljeđe Vijeća obrane i hrvatskog naroda – poručio je Jerkić.

Obilježavanje 32. obljetnice utemeljenja HVO-a odvija se u 43 grada i općine u BiH, a trajat će do 8. travnja kada je u Mostaru planirana središnja svečanost./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img