SAD

Broj umrlih od koronavirusa premašio broj mrtvih u Kini

Ukupan broj smrtnih slučajeva od novog soja koronavirusa u SAD-u premašio je broj umrlih u Kini.

Naime, do sada je u Kini prijavljeno 3305 smrtnih slučajeva od Covida-19, a broj umrlih u Sjedinjenim Državama od danas iznosi 3424, piše DW.

SAD je sada na trećem mjestu u svijetu po ukupnom broju umrlih tijekom pandemije, a nalazi se iza Italije (11.591) i Španjolske (8189).

Dok se u Europi i Sjedinjenim Državama broj zaraženih i umrlih povećava, u Kini se on drastično smanjuje pa je ta zemlja već u mnogim gradovima ukinula stroge mjere karantene i proglasila kraj epidemije. Kina je u zadnja 24 sata zabilježila samo 79 novozaraženih, a SAD čak 11.881.

Teniski centar pretvoren u privremenu bolnicu

Grad New York, koji je trenutno centar epidemije u SAD-u, pokušava svim snagama rasteretiti već preopterećeni zdravstveni sustav. Ogromni kongresni centar u gradu, kao i teniski centar u kojem se održava US Open, pretvoreni su u privremene bolnice. Dodatno, jučer se u gradskoj luci usidrio mornarički bolnički brod s 1000 kreveta.

Samo u saveznoj državi New York zabilježeno je preko 1200 smrtnih slučajeva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Otkrivena dosad najstarija i najveća majanska građevina u Meksiku

Arheolozi su otkrili dosad najstariju i najveću građevinu iz civilizacije Maja na jugu Meksika.Arheološki tim sa Sveučilišta u Arizoni na čelu s Takeshijem Inomatom...