NOVOZARAŽENIH 27

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u BiH porastao na 23, preminule osobe u Sarajevu i Bihaću

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez izjavio je tijekom današnjeg obraćanja javnosti da je na području Federacije BiH do sada zabilježeno 16 smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa i da je posljednji slučaj zabilježen na području Bihaća.

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović potvrdila je, pored toga, još jedan smrtni slučaj u Sarajevu. To znači da su u BiH od posljedica koronavirusa preminule 23 osobe.

“Preminula je starija ženska osoba s područja Bihaća. Do sada je preminulo osam muškaraca i sedam žena na području Federacije BiH. Od ukupnog broja smrtnih slučajeva, osam ih je imalo više od 65 godina”, kazao je Čerkez.

Navodi kako su preminule tri osobe u Sarajevu, tri u Bihaću, dvije u Konjicu, jedna u Tuzli, jedna u Gornjem Vakufu, jedna u Mostaru, jedna u Čitluku, jedna u Širokom Brijegu i jedna u Grudama.

“Do sada ukupno imamo 347 potvrđenih slučajeva”, istaknuo je Čerkez, dodavši da je zabilježeno 27 novopotvrđenih slučajeva koronavirusa.

Napominje kako je vrlo važno da se nastavi s istim mjerama.

“Sutra se ukida ograničenje za dio populacije starije od 65 godina koji će izaći od 7 do 12 sati”, rekao je Čerkez, apelirajući da starije osobe ne izlaze ako ne moraju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije