BROD: Uhićen trostruki ubojica iz Srbije

Branislav Sekulović, trostruki ubojica iz Srbije koji se skoro deset godina uspješno skrivao od policijskih organa, uhićen je u subotu navečer prilikom pokušaja ulaska u BiH, prenosi N1.

Sekulović je, kako piše Žurnal, uhićen na Graničnom prijelazu Brod, i to sa lažnom bh.putovnicom  izdanom na ime Mario Trivan.

Ukraden identitet

Bh. pravosudni organi, naime, mjesecima raspolažu informacijama da pripadnici srbijanskog i crnogorskog podzemlja uz pomoć službenika u policijskim strukturama i matičnim uredima kradu identitete bh. državljanima koji ne posjeduju tzv. CIPS-ove dokumente. Mario Trivan je bh. državljanin, porijeklom iz Gradiške, koji živi u Australiji.

Upravo njegov identitet ukraden je 2013. godine kada je druga osoba, na njegovo ime i prezime, dobila putovnicu u Banjoj Luci, u prostorijama MUP-a Republike Srpske. Za krađu ovog identiteta saznalo se prije dva mjeseca, te je tada putovnica izdanaa na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze. No, sve do subote nitko s ovom putovnicom nije prelazio granicu.

U subotu, prilikom kontrole putnika u autobusu na GP-u Brod, utvrđeno je da jedan muškarac posjeduje sumnjivu putovnicu. Inače, iz lažne putovnice je vidljivo kako je ta osoba bila u Moldaviji, Bjelorusiji, Ukrajini i Rusiji, tvrde izvori Žurnala.

Voždovački klan

Prilikom ispitivanja, uhićeni muškarac, kod kojeg je pronađeno oko 7.000 maraka, nije želio otkriti svoj pravi identitet. Nakon toga su njegovi otisci stavljeni u bazu podataka Interpola i došlo se do saznanja kako je Mario Trivan ustvari Branislav Sekulović.

Za Branislavom Sekulovićem srbijansko pravosuđe traga još od rujna 2007. godine kada je ubio trojicu pripadnika tzv. voždovačkog klana. Sekulović je, naime, kao vlasnik tvrtke “S kompanija” ušao u poslovne aranžmane sa Darkom Živkovićem, Vladimirom Samardžićem i Dušanom Pejovićem, koji su bili u vezi s beogradskim podzemljem./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...