Brod koji je udario u baltimorski most ranije sudjelovao u nesreći u Belgiji

– Brod koji je u utorak izazvao urušavanje mosta Francis Scott Key u Baltimoreu također je sudjelovao u nesreći u luci Antwerpen u Belgiji 2016. godine.

Lučke vlasti Antwerpena rekle su da je kontejnerski brod Dali udario u obalu 11. srpnja 2016. dok je pokušavao izaći iz kontejnerskog terminala Sjevernog mora.

Inspekcija broda iz 2016. provedena u Antwerpenu otkrila je da ima strukturni problem, koji je naveden kao “oštećenje trupa koje umanjuje njegovu sposobnost za plovidbu”, prema podacima objavljenim na Equasisu, javnoj bazi podataka za pomorsku industriju.

“Kao opće pravilo, te se nesreće istražuju i brodovima je dopušteno isploviti tek nakon što stručnjaci utvrde da je to sigurno za njih”, rekao je glasnogovornik luke Antwerpen za Reuters.

Reuters je potvrdio da brod koji se vidi na videu incidenta u Antwerpenu 2016., koji je podijeljen na društvenim mrežama, odgovara Reutersovoj snimci i drugim vizualnim prikazima broda koji se zabio u baltimorski most.

MS Dali u utorak se sudario s jednim od stupova mosta Francis Scott Key Bridge, srušivši veliki dio njegovog raspona od 2,5 kilometra.

Brod je unajmila brodarska tvrtka Maersk, navodi se u priopćenju danske tvrtke koja je rekla da ne može komentirati incident u Antwerpenu./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img