BRNABIĆ: Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste

“Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste – autonomna pokrajina Srbije”, poručila je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ona je u Ženevi rekla da su interes Srbije mir i stabilnost u regiji, kao i suradnja sa svim partnerima, prenijela je televizija “B92”.

“Prije svega smo zainteresirani za budućnost, za stvaranje regiije u kojoj mladi žele ostati, za zaustavljanja odljeva mozgova, za profitiranje od četvrte industrijske revolucije”, istaknula je Brnabić novinarima u Ženevi gdje nazoči Strateškom dijalogu Svjetske banke, prenosi B92.

Prema njenim riječima, digitalizacija je jedinstvena mogućnost ne samo za Srbiju, nego i za regiju, jer pobjednici četvrte industrijske revolucije mogu biti i oni koji to u prethodnim slučajevima nisu bili.Brnabić je naglasila da Srbija ima suficit treću godinu zaredom, da je lider po stranim direktnim investicijama i da je nezaposlenost prepolovljena, ali da je neophodna stabilnost da bi se vidjele sve koristi fiskalne konsolidacije.

“Koliko god bili politički i socijalno stabilni i jaki, svaka percepcija nestabilnosti će utjecati na nas”, navela je premijerka Srbije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Samkrament Prve svete pričesti podijeljen u Župi sv. Mihovila

Ispred duvanjske Spomen bazilike u gradskoj Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, sinoć je bilo svečano i posebno lijepo. Podijeljen je sakrament Prve svete pričestiSakrament...