Hrvatski Medijski Servis

BRNABIĆ: Genocid u Srebrenici nije se dogodio

Ana Brnabić

Za Srbiju se genocid u Srebrenici nije dogodio. Odgovoran čovjek za taj užasan ratni zločin je izručen Haagu i Srbija je napravila sve što je bilo do nje, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić za radio ‘Deutsche Welle’

Premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za radio ‘Deutsche Welle’ je s voditeljem razgovarala o ulasku svoje zemlje u EU.

Voditelj je inzistirao da ona kaže da je uvjet za ulazak u EU priznanje Kosova, a zatim je Brnabić kazala i kako u Srebrenici nije bilo genocida.

– Za Srbiju se genocid u Srebrenici nije dogodio. Odgovoran čovjek za taj užasan ratni zločin je izručen Haagu i Srbija je napravila sve što je bilo do nje – rekla je Brnabić na što ju je novinar pitao želi li to Srbija prekrojiti povijest.

– Mi samo kažemo ono što su činjenice za nas i dala sam Vam odgovor i ponovit ću – u Srebrenici nije bio genocid. Također, Vi promatrate Srbiju kao da je ona neki izolirani sustav. Pogledajte kako zemlje u regiji tretiraju ratne zločince… – istakla je Brnabić.

Dodala je i da nije korektno da novinar omalovažava uspjehe koje je Srbija postigla i da donosi proizvoljne ocjene i poručila:

– Ponosna sam na to kako se Srbija suočava sa svojom prošlošću, prenosi Avaz.ba./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte