BRKIĆ U BRUXELLESU: HDZ opredjeljen predvoditi politike EPP-a u BiH i biti ključni politički faktor na putu BiH prema EU

Danas je u Bruxellesu završeno dvodnevno zasjedanje Političke skupštine Europske pučke stranke (EPP). Predstavnik HDZ-a BiH bio je međunarodni tajnik stranke i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić.

Na dvodnevnom zasjedanju političke skupštine najveće i najjače političke grupacije u EU razgovaralo se predstojećem pripremnom razdoblju za EU izbore, kao i održavanje Kongresa EPP-a početkom ožujka u Bukureštu.

Međunarodni tajnik HDZ BIH Josip Brkić istaknuo je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, jasnu opredijeljenost HDZ-a BiH da bude predvodnik politika EPP-a u BiH i ključni politički faktor na putu BiH prema EU.

-Predstojeći EU izbori su izazov na koji ćemo zajedno pokazati snagu EPP-a na europskom tlu, te dati ključni doprinos stabilnim demokratakim procesima koji su potrebni na globalnoj sceni, istaknuo je Brkić. Bosna i Hercegovina nalazi se pred povijesnim iskorakom kada su u pitanju EU integracije i imamo ključnu ulogu kao politička organizacija.

Na Političkoj skupštini EPP razgovaralo se i o ključnim prioritetama pri izradi EPP Manifesta kao i strateškim dokumentima obitelji EPP-a koji će se naći na Kongresu početkom ožujka, priopćeno je iz HDZ BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img